Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Blíží se Valentýn...

Publikováno: 12.02.2021     Autor: FÉR potravina

Z lásky asi nebudeme dávat kysané zelí, že?  Nejčastěji sáhneme po čokoládě nebo nějaké její obdobě. jak vybrat dobře?


Češi za svátek zamilovaných sice mnohem více stále považují 1. květen , kdy je potřeba svou milovanou políbit pod rozkletlou třešní aby neuschla. Nicméně i přesto, zejména mladí slaví i romantický svátek zamilovaných 14.2.. na sv. Valentýna. Při tomto svátku, ale zároveň slaví i obchodníci. Fronty se tvoří v květinářství a velmi často ke květině přibude i nějaká ta sladkost, zejména z čokolády.

Pokud se  rozhodnete, že také nějakou zakoupíte, tak vám dáme návod, jak vybrat tu nejkvalitnější.

Snažte se tedy vybírat takovou, která (v případě hořké čokolády) obsahuje jen kakaové máslo a (v případě mléčné čokolády) ještě mléčný tuk nebo smetanu, z aditiv pak maximálně lecitin, ale i ten je zbytečný. Určitě by neměla obsahovat žádné jiné rostlinné tuky a umělá aromata.

Budeme rádi, když se necháte inspirovat v naší databázi: hořké čokolády; mléčné čokolády a čokolády s nějakým tím vylepšením ve formě oříšků nebo ovoce.

U bonboniér už je hodnocení složitější, díky různým náplním. Ale i zde by mělo platit, že čokoládový základ má být co nejkvalitnější a náplně by měly být bez umělých aromat. V databázi máme jen několik výrobků, které by dosáhly na naše logo. Ale i tak doufáme, že vám přehled pomůže v případném výběru.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?